Δελτίου Τύπου: Συλλυπητήρια επιστολή Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Ε.Υ.Α.Χ. 7ος 2019

 ΧΑΝΙΑ 31/07/2019

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΣΥΛΛYΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

     Ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη μου, στο άκουσμα της είδησης για τον θάνατο του Μανώλη Σκουλάκη.

Ξαφνικά «έφυγε» από κοντά μας ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ήθος και εντιμότητα, ο οποίος άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα ως πολιτικό και κοινωνικό πρόσωπο όχι μόνο των Χανίων και της Κρήτης, αλλά ολόκληρης της πατρίδας μας.

Ο Μανώλης Σκουλάκης τόσο ως βουλευτής και Υπουργός με πολυετή θητεία στα Εθνικά πολιτικά δρώμενα, όσο και ως Δήμαρχος Χανίων άφησε πίσω του έργο, για το οποίο είμαστε ευγνώμονες και υπερήφανοι.

Ιδιαίτερα στη Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, που χάρη στις επίμονες και άοκνες προσπάθειές του, κατέστη δυνατή η χάραξη της νέας αναπτυξιακής της πορείας, ως πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Υπήρξε συνεργάτης, φίλος και αρωγός, ειδικότερα την περίοδο που ασκούσε το ανώτατο αυτοδιοικητικό αξίωμα, όντας Δήμαρχος της πόλης μας. Μια προσωπικότητα που διακρίθηκε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την εντιμότητά του. Ένας άνθρωπος, που αγωνιζόταν με συνέπεια για το καλό του τόπου του. Είναι γνωστή άλλωστε η δυναμικότητα του χαρακτήρα του, αλλά και ο τρόπος που χειριζόταν τα εκάστοτε ζητήματα, με μόνο στόχο να τα φέρει εις πέρας προς όφελος των συνανθρώπων του. Η πορεία και το όραμά του θα αποτελούν ανεξίτηλο σημείο αναφοράς ήθους και ανιδιοτέλειας, ως πρότυπο στο διηνεκές.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, ευχόμενοι να είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης πατρίδας του που θα τον σκεπάσει.

Φίλε και Γιατρέ Μανώλη θα σε θυμόμαστε ΠΑΝΤΑ.

 Με εκτίμηση,

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΙΝΕΥΡΑΚΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Δελτίου Τύπου: Ψήφισμα Δικοικητικού Συμβουλίου 7ος 2019

 ΧΑΝΙΑ 31/07/2019

Αριθ. Πρωτ.: 5706

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

     Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ σε έκτακτη συνεδρίασή του, μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Εμμανουήλ Σκουλάκη, πρώην Δημάρχου Χανίων και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και εκτιμώντας το εξαίρετο ήθος, την εντιμότητα και την σημαντική προσφορά του στην κοινωνία μας, αποφάσισε ομόφωνα :

1. Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία,

2. Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του εκλιπόντος,

3. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

4. Αντί στεφάνου να κατατεθεί το ποσό των 500€ για κοινωφελή σκοπό.

Δελτίου Τύπου: Απαγόρευση κυκλοφορίας & στάθμευσης στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 7ος 2019

 ΧΑΝΙΑ 29/07/2019

Αριθ. Πρωτ.: 5613

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ & ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

     Η  Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σας ενημερώνει ότι από αύριο 30/07/2019 ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και ως εκ τούτου απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων επί της συγκεκριμένης οδού.

Αναλυτικότερα από αύριο Τρίτη 30/07/2019 θα πραγματοποιούνται εργασίες προετοιμασίας του υπό ασφαλτόστρωση οδοστρώματος της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και συγκεκριμένα του ρεύματος με κατεύθυνση από την  οδό Ελευθερίου Βενιζέλου προς την Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων). Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν από 3-4 ημέρες μέχρι και την ολοκλήρωση της τελικής ασφαλτόστρωσης.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του ενός ρεύματος κυκλοφορίας, θα αρχίσουν οι εργασίες στο ρεύμα καθόδου από την πλατεία Ελευθερίας προς την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, οι οποίες επίσης θα διαρκέσουν από 3-4 ημέρες.

Στο διάστημα αυτό θα απαγορεύεται η κυκλοφορία, στάση και στάθμευση στα αντίστοιχα ρεύματα κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των αυτοκινήτων να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους εναλλακτικές διαδρομές, για την αποφυγή του εκάστοτε κλειστού ρεύματος της οδού και αν είναι δυνατόν πριν την προσέλευση στη διασταύρωση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, προς αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Θα τηρηθεί η προβλεπόμενη σήμανση και για τη βοήθεια ρύθμισης της κυκλοφορίας, θα διατεθεί από τον ανάδοχο το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό.

Οχήματα έκτακτης ανάγκης (Πυροσβεστικά, Ασθενοφόρα, Αστυνομικά) θα διέρχονται κανονικά όποτε χρειαστεί.

Οι συγκεκριμένες εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος αποτελούν τμήμα του μεγαλύτερου έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΟΔΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΤΟΜΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ.», η σύμβαση του οποίου υπεγράφη τον περασμένο Απρίλιο του 2019 και προβλέπει την αποκατάσταση φθορών ασφαλτικών καταστρωμάτων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χανίων. Ο προϋπολογισμός του έργου που έχει χρονοδιάγραμμα 16 μήνες (θα διαρκέσει δηλαδή όλο το υπόλοιπο διάστημα του 2019 και όλο σχεδόν το έτος 2020), ανήλθε στο ποσόν των 3.625.000 ευρώ και με την έκπτωση περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση είναι από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται κανονικά.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ζητά την κατανόηση τόσο των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, όσο και των οδηγών για τις οχλήσεις που θα υπάρξουν το αντίστοιχο διάστημα, όμως για λόγους ασφαλείας των διερχομένων αλλά των εργαζομένων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, επιβάλλεται η τήρηση της σχετικής απαγόρευσης και ρύθμισης της κυκλοφορίας.

Δελτίου Τύπου: Σχετικά με την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων του Δήμου Χανίων 5ος 2019

 ΧΑΝΙΑ 22/05/2019

Αριθ. Πρωτ.: 3611

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Αλλάζει ριζικά ο χάρτης της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Χανίων με έργα 10,5 εκατομμυρίων ευρώ

Στα πλαίσια της επίσκεψης του Δημάρχου Χανίων στη Δ.Ε.Υ.Α.Χ., πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού Αντιπλημμυρικής Θωράκισης του Δήμου Χανίων από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Μιχαήλ Τζινευράκη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Στεργιάννη. Ένας σχεδιασμός που περιλαμβάνει δράσεις, μελέτες και έργα προσαρμογής στην διαφαινόμενη φυσική μεταβλητότητα των κλιματικών συνθηκών και επισημαίνει τις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, που πολλές φορές διαδραματίζουν κορυφαίο παράγοντα στην πρόκληση καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων. 

Σύσκεψη για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στο Δήμο Χανίων

Στον συνεκτικό αυτό σχεδιασμό αποτυπώνεται μια ολοκληρωμένη, διατομεακή στρατηγική ανθεκτικότητας των υποδομών με την συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων. Περιέχει όλες εκείνες τις απαιτούμενες παρεμβάσεις και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κοστολογημένα και σε ορίζοντα πενταετίας εξειδικεύοντας τις κατευθύνσεις του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας σε επίπεδο Λεκάνης Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Κρήτης (ΦΩΤΟ-2 ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΧΑΝΙΩΝ).

Με οδηγό το σχεδιασμό αυτό, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που έχουν ολοκληρωθεί, την εξέλιξη των υπό ένταξη έργων αλλά και την ωριμότητα των μελετών που εκπονούνται.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση του έργου κατασκευής δικτύων ομβρίων σε διάφορες περιοχές, εντός και εκτός σχεδίου πόλης, αρμοδιότητας του Δήμου Χανίων και έχουμε την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου. Ένα έργο προϋπολογισμού 4,85 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από Ιδίους Πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και προστατεύει περιοχές που έχουν πληγεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα όπως η Κάτω Σούδα, τα Τσικαλαριά, το Πασακάκι (οδός Ελευθερίας), το Δαράτσο, οι Στέρνες κ.α.
  2. Στις 30 Μαΐου δημοπρατείται το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας περιοχών δυνητικού κινδύνου πλημμύρας, με προϋπολογισμό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και περιλαμβάνει την αντιπλημμυρική θωράκιση οικισμών όπως τα Περιβόλια, την Αγιά και τον οικισμό «Καλλιθέα» στο Βαμβακόπουλο.
  3. Εγκρίθηκε η πίστωση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης και δημοπρατείται εντός του Ιουνίου από την Δ.Ε.Υ.Α.Χ. η κατασκευή δικτύων ομβρίων, τόσο στο επαρχιακό δίκτυο όσο και στην Π.Ε.Ο. Χανίων-Κισάμου. Με το έργο αυτό, επιτυγχάνεται η αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών όπως τα Κουνουπιδιανά, το Καμπάνι, ο Βλητές, ο κόμβος της Σούδας αλλά και του Δαράτσου. (ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ)
  4. ΔΑΡΑΤΣΟ – ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ: Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε η υδραυλική μελέτη για την κατασκευή αγωγών ομβρίων στους οικισμούς Δαράτσο και Χρυσή Ακτή, περιοχές με ραγδαία οικιστική ανάπτυξη που αποτελούν το βαρύκεντρο του τουριστικού προϊόντος στον Δήμο Χανίων, δίνοντας λύση στον τρόπο διαχείρισης των ομβρίων υδάτων.
  5. ΚΛΑΔΙΣΟΣ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέων τοιχίων αντιστήριξης σε σημεία που επλήγησαν από τις πλημμυρικές παροχές του 2017 κατά μήκος της όχθης του ποταμού Κλαδισού. Τα τεχνικά έργα διευθέτησης της κοίτης του ποταμού σε συνδυασμό με την διαπλάτυνση της εκβολής του, συνέβαλλαν καταλυτικά στην αντοχή του συστήματος σε υψηλά βροχομετρικά δεδομένα (ΦΩΤΟ-3 ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΕΚΒΟΛΗΣ ΚΛΑΔΙΣΟΥ ΦΩΤΟ-4 ΕΡΓΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΚΛΑΔΙΣΟΥ).
  6. ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ: Με παρεμβάσεις πολύ χαμηλού κόστους στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων, δημιουργήθηκαν νέα κανάλια ομβρίων, υπογειοποιήθηκε το δίκτυο και μετατοπίστηκαν τεχνικά εμπόδια από το βασικό ρέμα που είναι ο τελικός αποδέκτη ομβρίων της περιοχή του Δαράτσου έτσι ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα εμφράξεως και πλημμυρών στη ευρύτερη περιοχή.

Αυτοψία Δημάρχου Χανίων στα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Δαράτσου & Αγίων Αποστόλων της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας

ΜΟΡΩΝΗΣ: Εντός του επομένου τριμήνου, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου διαπλάτυνσης της εκβολής της εκβολής του Ποταμού Μορώνη, προϋπολογισμού 5,3 εκατομμυρίων ευρώ, ένα έργο που θα συμβάλλει στην αντιπλημμυρική προστασία του ανατολικού τμήματος του Δήμου Χανίων (Λειβάδια, Σούδα) ολοκληρώνοντας τον υφιστάμενο σχεδιασμό στην περιοχή που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τα πλημμυρικά συμβάντα των τελευταίων ετών.