Αρχή arrow Κοινωνικός Ρόλος ΔΕΥΑΧ
Κοινωνικός Ρόλος ΔΕΥΑΧ
Ο Κοινωνικός Ρόλος - Η φιλοσοφία της ΔΕΥΑΧ Εκτύπωση E-mail

Δυστυχώς αποτελεί πλέον γεγονός και κοινή παραδοχή όλων μας ότι η συμπεριφορά των ανθρώπων προς το περιβάλλον που ζουν χαρακτηρίζεται προκλητικά αδιάφορη και συνάμα αλαζονική. Η αλόγιστη υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και η καταστροφή των οικοσυστημάτων σκιαγραφούν τη θλιβερή καθημερινότητα και επιβάλλουν τη λήψη πρωτοβουλιών και πολυδιάστατης δράσης. Στόχος μας θα πρέπει να είναι η αειφόρος ανάπτυξη και η αποτελεσματική προάσπιση όλων εκείνων των παραμέτρων ενός υγιούς περιβάλλοντος από τους κινδύνους που συνεπάγονται η αμέλεια και η αδιαφορία που χαρακτηρίζει κάθε κοντόφθαλμη ωφεληματική δραστηριότητα. Γιατί πολύ απλά, «τον αέρα τον αναπνέουμε, τη γη την καλλιεργούμε και το νερό το πίνουμε». Συστατικά του περιβάλλοντος που μας εξασφαλίζουν τουλάχιστον τα απαραίτητα για την ύπαρξή μας, πόσο δε μάλλον μια ποιότητα στη ζωή μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εγχειρίδιο ευαισθητοποίησης κοινού στο πεδίο των υδάτινων πόρων Εκτύπωση E-mail

Πατήστε εδώ για να το κατεβάσετε σε μορφή pdf

Διαβάστε περισσότερα...
 
Νερό, ζω με αυτό, δε ζω χωρίς αυτό Εκτύπωση E-mail

22 Μάρτη 2004, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων προτίμησε μια βιωματική προσέγγιση, ξεναγώντας «στο μονοπάτι του νερού από την πηγή μέχρι τη βρύση του σπιτιού μας», τους μαθητές του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Χανίων, το οποίο υλοποιεί πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με θέμα: «Νερό, ζω με αυτό, δε ζω χωρίς αυτό».

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΝΕΡΟ: ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Εκτύπωση E-mail

21 και 22 Μαρτίου 2003, η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. διοργάνωσε σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων και την υποστήριξη της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, επιμορφωτική διημερίδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα: «ΝΕΡΟ: ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ».

Διαβάστε περισσότερα...
 
"; ?> Site Developed and Hosted by MSC