Δελτίου Τύπου: "Δεν αποτελούν υπαιτιότητα της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. οι διακοπές νερού σε κάποιες περιοχές του Δήμου Χανίων"

 ΧΑΝΙΑ 13/07/2018

Αριθ. Πρωτ.: 6307

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Δεν αποτελούν υπαιτιότητα της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. οι διακοπές νερού σε κάποιες περιοχές του Δήμου Χανίων

Αναφορικά με τις διακοπές υδροδότησης σε περιοχές του Δήμου Χανίων, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, με αίσθημα ευθύνης και προς αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και του κύρους της, σας πληροφορεί πληρέστερα και ακριβέστερα ότι:

Οι διακοπές νερού, που γίνονται ορισμένες ώρες της ημέρας σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου Χανίων δεν αποτελούν υπαιτιότητα της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. Το ζήτημα προέκυψε από μια σειρά έκτακτων τεχνικών ζητημάτων που παρουσιάστηκαν στον Ο.Α.Κ., ο οποίος υδροδοτεί σε μεγάλο βαθμό τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Πιο αναλυτικά:

Tα δίκτυα των Δ.Ε. Ακρωτήριου, Σούδας, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου και Νέας Κυδωνίας υδροδοτούνται από τον Ο.Α.Κ., ορισμένες δε περιοχές, όπως το Δαράτσο, τα Περιβόλια, οι Μουρνιές, τα Νεροκούρου και τα Τσικαλαριά, τροφοδοτούνται από αγωγούς του Ο.Α.Κ., που είναι κοινοί για ύδρευση και για άρδευση.

Οι μόνες περιοχές, που είναι συνδεδεμένες με τις εγκαταστάσεις της Παλαιάς Δ.Ε.Υ.Α.Χ. της Δ.Ε. Χανίων, είναι η Δ.Ε. Ακρωτηρίου, όπου υπάρχει ο παλαιός αγωγός υδροδότησης του Ακρωτηρίου και η περιοχή της Σούδας, όπου υπάρχουν οι αγωγοί της πρώην Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, που τροφοδοτούν τον Ναύσταθμο Κρήτης και το Λιμάνι της Σούδας (τροφοδοσία πλοίων).

Στις περιοχές αυτές και μόνο, εφ’ όσον δεν υπάρχει τροφοδοσία νερού από τον Ο.Α.Κ., η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. μπορεί να στέλνει συμπληρωματικές ποσότητες με την προϋπόθεση να υπάρχει νερό στο συγκρότημα των γεωτρήσεων και των πηγών της Αγυιάς.

Από τον Ο.Α.Κ. ενημερωθήκαμε στις αρχές Ιουνίου ότι υπάρχει πρόβλημα με μια από τις 3 μεγάλες γεωτρήσεις (900μ3/h). Σήμερα η ενημέρωση μας από τον Ο.Α.Κ. είναι ότι η μεγάλη αντλία θα ενεργοποιηθεί περίπου στις 24 με 25/7, ενώ εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα λειτουργήσει και η γεώτρηση των 250 μ3/h.

Επιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε βλάβη στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ. στα Μυλωνιανά, η οποία και ενέτεινε το πρόβλημα.

Τα παραπάνω συμβάντα οδήγησαν τον Ο.Α.Κ. στην περιοδική διακοπή των υδροαρδευτικών αγωγών, που επηρεάζουν άμεσα τις δεξαμενές Δαράτσου, Περιβολίων, Μουρνιών, Νεροκούρου και Τσικαλαριών, που υδροδοτούνται αποκλειστικά και μόνο από τον Ο.Α.Κ., καθώς και την υδροδότηση των κατοίκων των περιοχών τους.

Η απαιτούμενη συμπληρωματική παροχή προς το Ακρωτήρι και την Σούδα καλύπτεται προς το παρόν από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. μέσω της Δεξαμενής του Αη Γιάννη, με νερό του συγκροτήματος Αγυιάς.

Oι συμπληρωματικές αυτές ποσότητες από τις πηγές της Αγιάς επιτρέπουν στον Ο.Α.Κ. να διαθέσει αντίστοιχες ποσότητες στις δεξαμενές των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων

Η  Δ.Ε.Υ.Α.Χ., τη χειμερινή περίοδο και με δεδομένες τις μικρές βροχοπτώσεις, φρόντισε να έχει σε ετοιμότητα και πλήρη λειτουργικότητα, όλα τα αντλητικά συγκροτήματα και τις γεωτρήσεις που διαχειρίζεται.

Το 50% όμως των αναγκών σε ύδρευση της νέας Καλλικρατικής Δ.Ε.Υ.Α.Χ. καλύπτεται διαχρονικά από τον ΟΑΔΥΚ- ΟΑΚ.

Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι υλοποιείται από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. μελέτη, προϋπολογισμού 1.050.000 €, που αφορά την ενοποίηση σε ενιαίο υδρευτικό σύστημα των συστημάτων ύδρευσης της νέας Δ.Ε.Υ.Α.Χ., με σκοπό την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων. Η μελέτη θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018.

Το  εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται σε 18.000.000 € (χωρίς το Φ.Π.Α.) και η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. θα προσπαθήσει για την ένταξή του σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. 

 

Με  εκτίμηση,

 

Κωνσταντίνος Στεργιάννης

Γενικός Διευθυντής Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Πολιτικός Μηχανικός

Δελτίου Τύπου: Απαγόρευση και ρύθμιση κυκλοφορίας για την αποκατάσταση οδοστρώματος τμήματος οδού Κυδωνίας την Κυριακή 10-6-2018

ΧΑΝΙΑ 07/06/2018

Αριθ. Πρωτ.: 5009

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΥΔΩΝΙΑΣ

Η  Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια της εκτέλεσης της εργολαβίας «Αποκατάσταση Ασφαλτικών Τομών και Οδοστρωμάτων έτους 2017-2018 Β’ Φάση», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10/6/2018 από ώρα 6:30 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, τμηματική αποκατάσταση του οδοστρώματος επί της οδού Κυδωνίας.

Οι εργασίες αποκατάστασης στον ασφαλτικό τάπητα θα γίνουν σε δύο τμήματα της οδού Κυδωνίας, από το ύψος της φωτεινής σηματοδότησης στη συμβολή της οδού Κυδωνίας με την οδό Μαργουνίου επί της λεωφόρου Κυδωνίας μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Παρθενίου Κελαϊδή στο ύψος του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Η ανάδοχος εταιρία ΙΡΙΔΑΝΟΣ Α.Τ.Ε. θα είναι υπεύθυνη για την κυκλοφοριακή μελέτη, σήμανση και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα για τις ανάγκες της εκτέλεσης των ανωτέρω εργασιών θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α) Την Κυριακή 10/6/2018 από τις 06:30 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ., θα απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων μέσω του ανωτέρω τμήματος της οδού Κυδωνίας.

Β) Από το Σάββατο 9/6/2018 και ώρα 21:00 μ.μ. έως την Κυριακή 10/6/2018 και ώρα 21:00 μ.μ., θα απαγορευτεί η στάθμευση παντός οχήματος και επί των δύο πλευρών από την αρχή της οδού Κυδωνίας έως και το ύψος του Κ.Τ.Ε.Λ.

Γ) Η είσοδος των οχημάτων προς το κέντρο της πόλεως των Χανίων θα γίνεται μέσω της οδού Κισάμου από την οδό Αναγνώστου Γογονή, την οδό Σαριδαντώνη και την οδό Μάρκου Μπότσαρη.

Δ) Η είσοδος των οχημάτων προς την Παλαιά Πόλη θα γίνεται μέσω της οδού Κισάμου, από την αρχή της οδού Κυδωνίας και διαμέσου των οδών Μαργουνίου και Μελετίου Μεταξάκη.

Ε) Η είσοδος των οχημάτων κινουμένων από Νέα Χώρα προς το Κέντρο Χανίων θα γίνεται από τις κάθετες οδούς προς την οδό Κισάμου, μέσω των οδών Κισάμου και Μάρκου Μπότσαρη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται υπό την σήμανση της συνημμένης μελέτης, όπως εγκρίθηκε από της Αστυνομική Διεύθυνση-Τμήμα Τροχαίας Χανίων.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ζητά την κατανόηση τόσο των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, όσο και των οδηγών για τις οχλήσεις που θα υπάρξουν το αντίστοιχο διάστημα, όμως για λόγους ασφαλείας των διερχομένων αλλά και των εργαζομένων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, επιβάλλεται η τήρηση της σχετικής απαγόρευσης και ρύθμισης της κυκλοφορίας.

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

 Μιχαήλ Τζινευράκης

 

Δελτίου Τύπου: Διακοπή νερού στο συνοικισμό Αγ.Ιωάννη της πόλης των Χανίων του Δήμου Χανίων την Παρασκευή 8-6-2018

 ΧΑΝΙΑ 06/06/2018

Αριθ. Πρωτ.: 4986

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

       Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 08-06-2018 από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ., θα υπάρξει διακοπή νερού στην περιοχή του συνοικισμού Αγίου Ιωάννη που περικλείεται μεταξύ των οδών Πωλογιώργη, Παπαναστασίου, Τζαγκαράκη, Καραβίτη, Καούδη, Νικολούδη και Παρ. Δρακωνιανού.

Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί λόγω αποκατάστασης των συστημάτων αυτοματισμού (μοτέρ-μειωτές) που υδροδοτούν την συγκεκριμένη περιοχή που ανήκει στην υψηλή ζώνη των Χανίων.

Σημειώνεται ότι η διακοπή είναι πιθανό να περιορισθεί χρονικά, σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, επομένως όλο αυτό το διάστημα τα δίκτυα ύδρευσης θα θεωρούνται υπό πίεση.

 

Με εκτίμηση,

   Δρ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΟΥΜΑΔΑΚΗΣ

 Προϊστάμενος Τμήματος

 Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

 

 

Δελτίου Τύπου: Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης των Χανίων του Δήμου Χανίων από μεσάνυκτα Τετάρτης 30-5-2018 έως πρωί Πέμπτης 31-5-2018

 ΧΑΝΙΑ 29/5/2018

Αριθ. Πρωτ.: 4962

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

       Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 30-05-2018 έως τις 06:00 π.μ. της Πέμπτης 31-05-2018, θα υπάρξει διακοπή νερού στην περιοχή της πόλης των Χανίων που περικλείεται μεταξύ των οδών Κωνσταντινουπόλεως, Μαργουνίου, Κυδωνίας, Παρθενίου Κελαϊδή, Σμύρνης και Ζυμβρακάκηδων.

Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί λόγω εκτέλεσης των απαραίτητων επεμβάσεων στο δίκτυο ύδρευσης της συγκεκριμένης περιοχής.

Σημειώνεται ότι η διακοπή είναι πιθανό να περιορισθεί χρονικά, σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, επομένως όλο αυτό το διάστημα τα δίκτυα ύδρευσης θα θεωρούνται υπό πίεση.

 

Με εκτίμηση,

   Δρ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΟΥΜΑΔΑΚΗΣ

 Προϊστάμενος Τμήματος

 Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Δ.Ε.Υ.Α.Χ.