Τρόποι Πληρωμής Λογαριασμών Ύδρευσης - Αποχέτευσης (9ος 2018)

 Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών και ιδιαίτερα τη διευκόλυνσή τους, οι λογαριασμοί & Διακανονισμοί Ύδρευσης - Αποχέτευσης μπορούν να εξοφληθούν :

1. Από τα ταμεία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στο δημοτικό κτήριο στην συμβολή των Μεγίστης Λαύρας 15 και Αρπακουλάκηδων στις Μουρνιές κατά τις εργάσιμες ημέρες και από τις 7:30 έως τις 14:00 χωρίς επιπλέον επιβάρυνση, με μετρητά και με τις χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες (VISA, MasterCard, Maestro & UnionPay).

Read more

Δελτίου Τύπου: Σχετικά με τις έντονες βροχοπτώσεις της Τρίτης 28-8-2018

 ΧΑΝΙΑ 31/08/2018

Αριθ. Πρωτ.: 7760

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

       Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σας ενημερώνει ότι:

Κατά τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις της Τρίτης (28/8) σημειώθηκαν πολύ υψηλά ποσοστά βροχόπτωσης, συνολικά 82 χιλιοστών μέχρι το βράδυ.

Θεωρούμε, σε γενικές γραμμές, ότι οι υποδομές του Δήμου Χανίων ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις και δεν προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα. Ιδιαίτερα στον ποταμό Κλαδισό λειτούργησε το έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. που ολοκληρώθηκε στο σημείο αυτό.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίσθηκαν στην πόλη των Χανίων και ιδιαίτερα στην Παλιά Πόλη (οι έντονες βροχοπτώσεις συνδυάστηκαν με φουσκοθαλασσιές και έντονους κυματισμούς από τους βόρειους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή μας) και στην χαμηλή περιοχή της Κάτω Σούδας.

Στο αντλιοστάσιο λυμάτων μπροστά από το ξενοδοχείο «ΛΟΥΚΙΑ», όπου καταλήγει το μεγαλύτερο μέρος του παντορροϊκού δικτύου της περιοχής της παλιάς Εβραϊκής συνοικίας, λόγω των πολλών φερτών υλικών (πέτρες, ξύλα, στουπιά κ.λ.π.) υπήρξε αχρήστευση μεγάλου μέρους των αντλητικών συστημάτων και ήδη τοποθετήθηκαν την Πέμπτη (30/8) δύο νέα αντλητικά συγκροτήματα.

Σημειώνεται ότι, το υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης της οδού Παπανικολή (Νέα Χώρα) βελτιώθηκε με την ανάπλαση του Δήμου Χανίων και η υπερχείλιση δεν έχει σχέση με την ποιότητα αυτού καθ’ αυτού του έργου, αλλά προκλήθηκε από συσσώρευση λιπών και έμφραξη του κεντρικού αγωγού της οδού Σελίνου. Το όλο πρόβλημα αντιμετωπίσθηκε αμέσως με επέμβαση μικρού αποφρακτικού οχήματος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Κατά την διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης το υπάρχον προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. πραγματοποίησε εξωτερικές επεμβάσεις και την επόμενη ημέρα απασχολήθηκε κυρίως με την άμεση επούλωση φθορών ασφαλτικών τομών.